Ongeldige klikken in AdWords
11 april - 2017

Ongeldige klikken in AdWords

Onlangs nam een klant contact op met de vraag wat er gebeurt wanneer concurrenten meerdere keren achter elkaar op de advertentie klikken in de zoekresultaten. Zorgt dit voor onnodige kosten voor de advertentie? Een goede vraag van onze klant en het antwoord is nee.

 

Wat is klikfraude in AdWords?


Wanneer een concurrent in korte periode meerdere keren op je advertenties in Google, klikt ontstaat er klikfraude. Ook geautomatiseerde klik programma’s en zogenaamde robots kunnen klikfraude veroorzaken. Deze klikken zorgen voor onnodige kosten in je account en in sommige gevallen worden advertenties minder weergegeven doordat het dagbudget is behaald.

 

Hoe gaat Google om met ongeldige klikken?


Google onderzoekt iedere klik op een AdWords advertentie, en filtert ongeldige klikken uit het account. Google gebruikt geavanceerde systemen om de onnodige en ongeldige vertoningen en klikken op te sporen en te verwijderen uit je AdWords account.

De systemen van Google registreren en controleren iedere klik en kijken hierbij naar klikpatronen en trends in AdWords. Wanneer ontvang je normaal de klikken, is er een groot verschil tussen de klikken in een periode, dan filtert Google de klikken eruit.

 

Google beschermt adverteerders tegen ongeldige klikken


De ongeldige klikken komen normaal gezien niet naar voren in je account. Google verwijdert de ongeldige klikken en je ontvangt krediet voor het aantal ongeldige klikken. De ongeldige klikken zijn te zien in de rapportage van Google AdWords.

Het kan ondanks de bescherming van Google voorkomen dat je toch een hoge stijging van de klikken ziet. Als deze stijging niet te verklaren is en je denkt dat je te maken hebt met klikfraude, neem dan contact op met Google.

Je account wordt dan onderzocht door medewerkers van Google waarbij zij handmatig je account controleren. Iedere melding van klikfraude wordt serieus genomen door Google en er zal snel contact met je worden opgenomen via e-mail.

 

Contact over Google AdWords?


Heeft u zelf een vraag over Google Services of bent u benieuwd geworden naar hetgeen wij voor u en uw bedrijf kunnen betekenen? Vul dan ons Contactformulier in of bel ons direct op 072 564 89 08.

Over Mediatrend

MediaTrend is een 20 jaar jonge Internet-organisatie. Middels onze online marketing services ontwikkelen en exploiteren wij een groeiend aantal succesvolle websites die zich richten op o.a. de zakelijke- en personeelsmarkt. Daarnaast maken we veel websites voor ondernemers in met name het MKB.