Investering in nieuwe servers
09 jul - 2015

Investering in nieuwe servers

De Online Diensten van MediaTrend zijn van hoog niveau. Wij waarborgen de online presentatie en vindbaarheid van uw bedrijf door ervoor te zorgen dat uw bedrijfspresentatie en/of website altijd beschikbaar is, oftewel "online". Hiervoor staan onze servers in een top datacentrum met ISO-certificering. Vanwege de groei en om onze kwaliteit te blijven waarborgen is ons serverrack in het datacentrum afgelopen zomer uitgebreid met een aantal nieuwe servers.

Het datacentrum op Amsterdam-Schiphol met ISO-certificering zorgt er natuurlijk voor dat de servers optimaal kunnen presteren en altijd draaien. Veilig en betrouwbaar. De kwaliteit van de servers die wij daar geplaatst hebben, waarborgt de optimale UpTime en voorkomt DownTime. Dit zijn de begrippen in de hosting die staan voor de periode waarin de server waar een website op gehost wordt goed functioneert (UpTime) of niet (DownTime).

Als onze server "up" is kunnen potentiële klanten uw website of bedrijfspresentatie bezoeken. DownTime is natuurlijk rampzalig. Om deze te voorkomen en vanwege de vraag naar meer snelheid en capaciteit hebben wij onze servers vervangen. Zo bieden wij betrouwbare en uitgebreide webhosting.

 

Welke servers staan in het datacentrum?


Wij gebruiken moderne webservers van Apache. Deze Fedora 21 Apache Http Servers (versie 2.4.16 voor de liefhebbers) zijn krachtige, efficiënte en uitbreidbare webservers met Linux Security.

 

Waarom zijn snelheid en capaciteit zo belangrijk?


De vindbaarheid van uw bedrijf begint bijna altijd met zichtbaarheid en hoog verschijnen op Google. Ruim 90% van alle mensen die een product, dienst of bedrijf zoeken, beginnen daarmee op Google.

Als uw website of bedrijf niet hoog in de zoekresultaten op Google staat, zullen tientallen of zelfs honderden potentiële klanten uw website of bedrijf niet vinden. Google hanteert allerlei verschillende zogenaamde rankingfactoren die bepalen welke website bij een bepaalde zoekopdracht bovenaan staat. De laadsnelheid van een website is één van de belangrijkste factoren waar Google naar kijkt.

Ook het goed tonen van de website op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet is heel erg belangrijk. Niet alleen vanwege de eisen hieromtrent door Google, maar zeker ook omdat steeds meer potentiële klanten uw website met een mobiel apparaat bezoeken. De website moet daarom "responsive" zijn en responsive websites vragen om veel capaciteit.

Onze websites en de websites die wij voor klanten bouwen zijn natuurlijk volledig responsive en met onze moderne servers is de benodigde capaciteit en laadsnelheid dik in orde. Met onze overige website optimalisatie is zo een hoge positie in Google gewaarborgd. Dit zal dan ook leiden tot meer verkeer (bezoekers) naar uw website.

Over Mediatrend

MediaTrend is een 20 jaar jonge Internet-organisatie. Middels onze online marketing services ontwikkelen en exploiteren wij een groeiend aantal succesvolle websites die zich richten op o.a. de zakelijke- en personeelsmarkt. Daarnaast maken we veel websites voor ondernemers in met name het MKB.