Bedrijfsvoering verandert door het coronavirus: Werk uw “Google Mijn Bedrijf” bij
24 maart - 2020

Bedrijfsvoering verandert door het coronavirus: Werk uw “Google Mijn Bedrijf” bij

Bijna elk bedrijf brengt naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) wijzigingen aan in de dagelijkse bedrijfsvoering. Ook wij werken vanuit huis, gebruiken andere telefoonnummers, hebben aangepaste bezoektijden, een speciaal coronabeleid tijdens bezoek, etc.

Dit zal zeker ook bij uw bedrijf het geval zijn. Natuurlijk moet u uw klanten hierover informeren. Klanten zoeken in Google en vergeet daarom vooral niet uw Google Mijn Bedrijf (Google My Business) aan te passen.

Momenteel zien wij zeer veel onjuiste gegevens bij bedrijven op Google. Hieronder volgen daarom een aantal tips en aanpassingen die u snel en makkelijk kunt doen. Voer deze zo snel mogelijk uit want als klanten u zoeken op Google, is uw Google Mijn Bedrijf vermelding prominent aanwezig en zien zij die het eerst; zeker op een smartphone of tablet. Daarom is het belangrijk dat de juiste informatie daar staat.

Welke 5 zaken moet ik zeker bijwerken binnen Google Mijn Bedrijf?

Gewijzigde openingstijden
Waarschijnlijk zijn uw openingstijden anders. Log daarom in op Google Mijn Bedrijf en pas voor de klanten de gewijzigde openingstijden aan.

Maak een post over uw aanpak en beleid
De coronacrisis heeft grote impact op iedereen. Ook uw bedrijf gaat daar op een bepaalde manier mee om. Vertel in een post hoe uw bedrijf nu nog diensten en/of producten biedt, wat uw beleid is, hoe u helpt, etc.

Het verbindt u met (mogelijke) klanten en is direct zichtbaar bij de eerste aanblik in Google.

Zijn alle contactgegevens juist?
Bezoekers zien op Google bovenaan uw contactgegeven en kunnen ook direct vanuit Google contact opnemen. Zorg er daarom voor dat de eventueel gewijzigde contactgegevens hier juist staan.

Gewijzigde locaties
Heeft u meerdere locaties of bedrijven? Pas de gegevens hieromtrent dan ook aan. U kunt uw locaties hier bewerken.

Samenvatting wijzigingen Google Mijn Bedrijf

In de Google support-omgeving vindt u een mooi overzicht voor bedrijven waarvoor de situatie rond COVID-19 gevolgen heeft.

Daar vindt u richtlijnen voor het updaten van informatie en tijdelijke sluitingen, zoals we hierboven in onze tips al aangegeven hebben.
Veel succes tijdens deze moeilijke tijden. Hopelijk bent u met onze tips een beetje geholpen.

Over Mediatrend

MediaTrend is een 20 jaar jonge Internet-organisatie. Middels onze online marketing services ontwikkelen en exploiteren wij een groeiend aantal succesvolle websites die zich richten op o.a. de zakelijke- en personeelsmarkt. Daarnaast maken we veel websites voor ondernemers in met name het MKB.